053-8800519
help@pcdienstenschede.nl

Windows XP niet veilig na 8 april

Windows XP niet veilig na 8 april

Zoals in diverse media al is aangegeven, stopt Microsoft op 8 april 2014 met de ondersteuning van Windows XP. Wat houdt dit nu voor u in en wat kunt u hier aan doen?

Beveiligingsupdates

In elk besturingssysteem ontstaan fouten bij de ontwikkeling. Hiervoor worden zogenaamde updates uitgebracht, verbeteringen, die deze fouten moeten verhelpen. Deze fouten worden door kwaadaardige personen gebruikt om bijvoorbeeld uw computer te hacken en gegevens van u te achterhalen. Vanaf 8 april worden er voor Windows XP geen updates meer uitgebracht, waardoor fouten die nog in het systeem zitten, niet meer gerepareerd zullen worden. Met een Windows XP PC het internet op gaan is vanaf die datum dan ook sterk af te raden!

Internetbankieren

Veel banken hebben de afgelopen jaren de voorwaarden aangescherpt met betrekking tot teruggave van geld die onterecht is afgeschreven van uw bankrekening. Is uw computer of laptop niet goed beveiligd en beschikt deze niet de laatste updates, dan kan een bank besluiten u het ontvreemdde geld niet terug te geven. Loop dus geen risico en gebruik Windows XP niet meer voor internetbankieren.

Moet ik een nieuwe computer kopen?

Als uw computer nu werkt op Windows XP, dan hoeft het nog niet zo te zijn dat u een nieuwe computer nodig heeft. Wel is het verstandig over te stappen naar een ander besturingssysteem. Bijvoorbeeld Windows 7 of Windows 8. Uiteraard moet er eerst gekeken worden of uw pc geschikt is voor een dergelijk besturingssysteem. Dit kan uiteraard door PC Dienst Enschede worden verzorgd.

Wat gebeurd er met mijn bestanden en programma’s?

Uw foto’s, documenten, muziek en andere bestanden kunnen allemaal mee naar een nieuwe variant Windows of Linux. Met programma’s is dit anders. Hiervoor moet er per programma bekeken worden of deze nog zullen werken of dat een ander softwarepakket een betere optie is.

Ik wil een nieuw besturingssysteem

PC Dienst Enschede heeft een pakket samengesteld waarmee u eenvoudig kunt overstappen naar een nieuw besturingssysteem. Met dit overstappakket wordt er gekeken wat voor u de voordeligste optie is om veilig te kunnen surfen op het internet, internetbankieren of e-mail versturen. Neem vandaag nog contact op, bel 053-8800519.

 

 

 

About the Author

ErwinErwin is eigenaar van PC Dienst Enschede. Hij repareert jouw computer of laptop, helpt je van virussen af en zorgt dat je zonder problemen veilig op het internet kunt werken. View all posts by Erwin