053-8800519
help@pcdienstenschede.nl

Een goede virusscanner nodig? Kies Avast!

Een goede virusscanner nodig? Kies Avast!

Virussen op je computer zijn vaak een oorzaak van trage computers en vreemde computerproblemen. Met een goede virusscanner kun je je daar eenvoudig tegen beschermen. Maar welke programma moet je nu kiezen? Zelf geef ik de voorkeur aan Avast. Avast Free Home Edition is gratis voor particulieren op computers voor niet commercieel gebruik.

Waarom ik kies voor Avast.

Elk extra programma wat ge├»nstalleerd wordt op je pc vertraagt de computer. Virusscanners doen daar vaak nog een schepje bovenop aangezien ze elk programma in de gaten moeten houden en ook nog eens je netwerk en internetverbinding. Van alle anti-virusprogramma’s die ik heb geprobeerd (en dat zijn er een heleboel!) komt Avast toch naar boven als de minst vertragende scanner.

Een ander voordeel is ook dat je geen uitgekleed programma krijgt. Avast Free Home Edition is een volledig pakket inclusief spyware detectie.

Naast de bovenstaande voordelen is voor mij doorslaggevend dat je de computer kunt scannen op virussen voordat Windows is gestart. Dit doe je met de opstartscan. Zo wordt er voorkomen dat een virus al actief is en de uitkomst van het opsporen kan beïnvloeden.

Waar kun je Avast downloaden?

Via de downloadpagina van Avast kun je een Nederlandstalige versie downloaden. Daarna kun je op de registratiepagina een gratis licentie aanvragen dat een jaar geldig is. Is je licentie verlopen? Dan mag je deze verlengen.

Waar moet je rekening mee houden voordat je Avast installeert?

Heb je al een virusscanner op je computer, maar wil je overstappen op Avast? Verwijder dan eerst de oude scanner. Hiermee voorkom je rare problemen met je computer als de verschillende scanners elkaar dwars gaan liggen.

Is het installeren van de scanner toch te moeilijk? Roep dan mijn hulp in. Met computerhulp op afstand installeer ik eenvoudig de scanner voor je.

About the Author

ErwinErwin is eigenaar van PC Dienst Enschede. Hij repareert jouw computer of laptop, helpt je van virussen af en zorgt dat je zonder problemen veilig op het internet kunt werken. View all posts by Erwin