053-8800519
help@pcdienstenschede.nl

E-mail van CJIB zijn vals

E-mail van CJIB zijn vals

Sinds afgelopen zondag komen er bij het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) berichten binnen over valse e-mails. In deze berichten wordt gevraagd om een boete te betalen.

Het CJIB stuurt geen e-mails om boetes te betalen, maar verzend nog altijd brieven. U wordt daarom ook aangeraden deze e-mails te verwijderen en niet op links of afbeeldingen in de mail te klikken. Uiteraard moet u ook niets betalen!

Het komt vaker voor dat dergelijke berichten worden verzonden, bijvoorbeeld uit naam van banken of creditcard bedrijven. Controleer altijd goed of dergelijke berichten ook daadwerkelijk van de afzender komen.

Indien u niet zeker bent of het een rechtmatig bericht betreft, neem dan contact op met de betreffende instantie. Doe dit niet via telefoonnummers in de e-mail, maar ga naar de officiƫle website en gebruik het nummer wat daar wordt vermeld.

About the Author

ErwinErwin is eigenaar van PC Dienst Enschede. Hij repareert jouw computer of laptop, helpt je van virussen af en zorgt dat je zonder problemen veilig op het internet kunt werken. View all posts by Erwin