053-8800519
help@pcdienstenschede.nl

E-mail ontvangen in Windows 7

E-mail ontvangen in Windows 7

Windows 7 Logo

Ben jij al in het bezit van Windows 7? Dan kom je tot de ontdekking dat er geen e-mailprogramma als Outlook Express of Windows Mail is geïnstalleerd. Dit heeft te maken met een van de voorwaarden die de Europese Unie heeft gesteld aan Microsoft. Op zich helemaal niet verkeerd dat je nu zelf kunt kiezen, maar wel een probleem voor veel beginnende computergebruikers. Hoe kun je nu e-mail ontvangen in Windows 7? Daarvoor zijn er een aantal mogelijkheden.

Maak gebruik van webmail.

Webmail is de meest eenvoudige oplossing dat door veel internetproviders wordt aangeboden. Wel zitten hier een aantal voor- en nadelen aan. Een voordeel is vooral dat je overal ter wereld bij je e-mail kunt komen. Ideaal als je op vakantie bent en toch op de hoogte wilt blijven van wat er thuis gebeurd. Daarnaast hoeft er geen programma geïnstalleerd te worden op je pc. Je gebruikt namelijk de internetbrowser.

Nadelen zijn er ook bij webmail. De internetprovider stelt vaak een beperkte ruimte beschikbaar. En wat gebeurd er met je e-mailaccount als een internetaanbieder verdwijnt? Dan is het maar afwachten of je jouw e-mailadres nog kunt gebruiken.

Installeer een e-mailprogramma op de computer.


Spread Thunderbird
Gelukkig zijn er ook een aantal gratis e-mailprogramma’s beschikbaar. De 2 bekendste programma’s voor Windows 7 zijn Mozilla Thunderbird en Windows Live Mail. Vooral Thunderbird vond ik erg gemakkelijk installeren, zeker voor beginnende computergebruikers. Je gaat naar de website van Mozilla en download Thunderbird. Nadat je deze hebt geïnstalleerd start het pakket op, vraagt naar je e-mailgegevens en wachtwoord en daarna gaat het zelf op zoek naar de beste instellingen voor dat adres.

Windows Live Mail moet je downloaden vanaf de Microsoft website. Eerst download en start je het installatieprogramma. Daarna kun je kiezen of je alleen Windows Live Mail wilt installeren of ook de andere programma’s die er direct bijgeleverd wordt. Vervolgens  moet je op zoek naar de juiste e-mailinstellingen en deze handmatig invoeren. Die instellingen heb je gekregen toen het internetabonnement werd afgesloten. Ook kun je de server gegevens terugvinden op de website van de internetprovider, maar wel na lang zoeken. Dat is wel iets wat verbeterd mag worden. Is het je gelukt eenmaal Windows Live Mail goed in te stellen, dan werkt het programma verder prima.

Gratis e-mail alternatieven als Gmail en Windows Live Hotmail.

Buiten de bovenstaande opties is er nog een derde groep e-mail aanbieders. Namelijk Google met Gmail en Microsoft met Windows Live Hotmail. Beiden hebben voldoende capaciteit om e-mail te bewaren dat je hier jarenlang mee kunt mailen zonder een bericht te hoeven verwijderen. Ze hebben veel overeenkomsten met webmail, het belangrijkste verschil zit hem in de hoeveelheid advertenties die je te zien krijgt naast jouw e-mailberichten. Bepaalde websites waar je je moet registreren weigeren e-mailadressen van deze aanbieders, omdat in het verleden deze adressen nogal misbruikt werden om te spammen.

Ik heb je nu een aantal mogelijkheden laten zien om te kunnen e-mailen in Windows 7. Persoonlijk kies ik voor 2 van de 6 opties. Het meeste mail ik via Gmail en mijn tweede keuze is Mozilla Thunderbird 3. Heb jij nog een ander alternatief? Laat het me weten in een reactie!

About the Author

ErwinErwin is eigenaar van PC Dienst Enschede. Hij repareert jouw computer of laptop, helpt je van virussen af en zorgt dat je zonder problemen veilig op het internet kunt werken. View all posts by Erwin